Patiëntvriendelijkheid

De spreekuurtijd van de kinderarts en andere hulpverleners zijn vanuit patiëntperspectief op elkaar afgestemd. De spreekkamer en andere praktijkruimten voldoen aan de gebruikelijke kwaliteitsnormen en zijn goed toegankelijk voor kind en ouders. De praktijkruimten zijn voorzien van gecontroleerde apparatuur van een kwaliteit zoals vastgelegd in de wet en regelgeving. De wachtkamer, het visitekaartje van de infrastructuur, dient kindvriendelijk te zijn.

Speelgoed voor verschillende leeftijden, een stand-alone computer met toegang tot diabetes internetsites en een mogelijkheid van downloaden van gegevens uit de bloedsuikermeters is een must. De spreekkamers van het kinderdiabetesteam dienen gegroepeerd te zijn in de directe omgeving van de wachtkamer. De kwaliteit van de medische apparatuur (zoals de bloeddrukmeter, de bloedglucoseapparatuur, de meetlat en de weegschaal) dient jaarlijks te worden gecontroleerd.

Groepsconsulten, themapoli’s en voorlichtingsbijeenkomsten kunnen gebruikt worden bij het uitwisselen van ervaringen en het opdoen van kennis1. Voor ouders van kinderen met diabetes kan dit een belangrijke meerwaarde hebben.

Voeg toe aan printlijst
Voetnoot 1

http://www.dh.gov.ik/publicatons Diabetes UK, Structural patiënt education in diabetes 2005.